сряда, 27 юли 2016 г.

2010 годината на Моуриньо

В последните дни на годината съдържанието на спортните новини се изчерпва с обявяването на различните победители в многобройните анкети и класации определящи най-добрите във всяка една област.Изборът за това кой е най-добър в подобни съревнования е много субективен.Няма как да се направи избор коя победа е по-ценна.Моят избор няма претенции да бъде най-точният.С долуизброените имена и събития съм опитал да представя най-забележителните моменти в световния футбол за 2010 година или поне тези , които аз ще запомня.



Най-добър мач: Арсенал - Барселона 2:2.Още при изтеглянето на жребия за този 1/4 финал в турнира Шампионска лига имаше огромни очаквания за атрактивен футбол. Барселона се разправи с Арсенал в реванша на "Камп Ноу" , но гостуването на каталунците в Лондон според мен бе най-добрият мач изигран през тази година.Барселона демонстрира най-доброто от играта си и имаше пълен контрол върху мача през първото полувреме.Мануел Алмуния направи серия от впечатляващи спасявания , предотвратявайки истински разгром за Арсенал.През второто полувреме "артилеристите" достигнаха до обрат и равенство , дори в последните минути бяха близо и до победата.Дузпа , червен картон , обрат в резултата и изключителен футбол.В този мач имаше всичко...И през 2011 година тези два отбора отново ще играят един срещу друг.Ще бъде повече от интересно !





Най-добър футболист: Уесли Снайдер.Съжалявам за хората от "Франс Футбол" , но според мен Снайдер бе най-добрият през 2010 година.Требълът на Интер и представянето на Холандия на световното първенство едва ли щяха да се случат , ако не бе присъствието на Снайдер.Истински лидер в своите отбори Снайдер е един от най-добрите полузащитници в света.За мен остава необяснимо отсъствието му сред първите трима в класацията "Златна топка".





Най-добър отбор : Барселона.Едва ли мнозина ще ми опонират.Барселона е най-добрият отбор в света. Изключителен стил на игра , изграждан с години в школата на клуба.Да се противодейства с футболни аргументи на Барселона изглежда почти невъзможно.Ако не беше Моуриньо Барселона може би щеше да спечели и Шампионската лига.





Най-добър мениджър : Жозе Моуриньо. Моуриньо вече е №1 в своята професия. Едва ли скоро Интер ще спечели требъл без присъствието на "специалния".Всъщност далеч по-лесно е да спечелиш всичко с Барселона например , отколкото с Интер. Моуриньо успя с отлична тактика да отстрани Челси , Барселона и да победи Байерн на финала в Шампионска лига. Много е трудно да посоча друг отбор сред европейските грандове , където отчетливо да се вижда толкова тактическа дисциплина сред футболистите , както бе в Интер през миналия сезон.Между другото всички сме свидетели какво се случва с Интер през този сезон без Моуриньо.Същият отбор със същите футболисти изглежда като друг с Рафаел Бенитес... Загубата от Барселона с 0:5 бе кошмар за португалеца през изминалата година , но аз я отдавам на все още малкото време , за което Моуриньо е в Мадрид.Със сигурност през 2011 той ще се реваншира !



Весели празници на всички ! Желая Ви здраве и много победи ! 



26 Декември 2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...