сряда, 27 юли 2016 г.

Георги Иванов ( № 34 )

След първата си загуба в мач от първенството с Левски Николай Костов напусна своя пост.Предстоящата треньорска смяна в Левски ще е 34-та във времето , от което сър Алекс Фергюсън е начело на Манчестър Юнайтед.Сравненията между двата клуба са абсурдни , дори и в доверието към наставниците ! Всъщност абсурд е разбирането за това как се прави футбол в България.



Общо взето промяна в това отношение няма ! Преди малко повече от две години написах текста "Подкрепете Левски !".Ако променя само името на Радко Достанич ( № 28 ) с Николай Костов написаното става актуално и сега ! И това е най-тъжното в цялата ситуация. Струва ми се , че и след малко повече от две години пак ще бъде така...



Признавам , че не симпатизирах на налагания от Костов стил на игра в Левски.Странно е клуб като Левски да играе без изявен централен нападател или пък безкрайните пасове в центъра на терена.От друга страна интелекта и поведението му заслужават адмирации. Печелившото в България просташко и агресивно поведение е чуждо на Костов.Може би и заради това той не успя да се задържи повече от няколко месеца при "сините".



Като цяло Николай Костов не успя да се впише в действителността на родния ни футбол.Убеден съм , че няма да остане без работа за дълъг период от време.И може би е по-добре за него да продължи кариерата си в друга държава.Там където пластмасовата купа не е въпрос на живот и смърт и една загуба не означава оставка.



Завръщането на Георги Иванов е следващия временен вариант.Ей така за малко , до края на първенството.На 24 април ще узнаем името на новия треньор на Левски от идния сезон.Отново ще се наслушаме на една дузина клишета относно следващия наставник и това , че той трябва да направи подготовката на тима и селекцията на новите футболисти , които както се случва почти винаги ще закъснеят за лагерите с отбора.Все пак преговорите са труден процес , а и Левски не купува кой и да е играч ! След това футболистите няма да са в оптималното си състояние , не са водили нормална подготовка.Някоя и друга загуба и всичко започва отначало със следващите скандирания "оставка" !



Тук при нас никой не получава време за да изгради отбор в някаква по-дългосрочна стратегия , дори включваща цялостното развитие на детско-юношеската школа на който и да е клуб.Всичко завършва с една загуба в един мач !


27  Март  2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...