понеделник, 25 юли 2016 г.

Астън Вила има място в Топ 4

Разочароващото представяне през този сезон на Ливърпул направи спора за място в ТОП 4 по-интересен от всякога."Червените" са спечелили по-малко от половината си срещи в Премиър Лийг към този момент и съвсем не изглеждат сигурни за своето място сред първите четири в края на сезона , въпреки изказванията на Бенитес... Ако погледнем класирането Тотнъм , Манчестър Сити и Астън Вила изглеждат в най-добри позиции да изместят Ливърпул от ТОП 4 . Манчестър Сити направи многомилионна селекция преди началото на сезона. Големите очаквания към "гражданите" да се включат дори в "битката" за титлата засега изглеждат неоправдани.Като че ли ще трябва повече време за да може в Сити да се изгради отбор , който да постигне нещо голямо.Тотнъм наистина прогресира спрямо миналия сезон. Опита на Хари Реднап в английския футбол помага много на "шпорите" за добрите им резултати , но срещу по-големите клубове Тотнъм не успява да запише положителни резултати , а и може би отбора не разполага с дълга резервна скамейка от равностойни футболисти.





Астън Вила изглежда като отбор , който разполага с всичко необходимо за да завърши сред първите четири.Лично за мен Вила превъзхожда в много отношения Манчестър Сити и Тотнъм. Според мен , ако някой отбор успее да "разбие" доминацията на "голямата четворка" през настоящата кампания , то това ще бъде именно Астън Вила.





Мартин О Нийл имаше отлична възможност да направи това и през миналия сезон. В последната третина от кампанията Вила записа поредица от колебливи резултати и завърши далеч от Арсенал и четвъртото място в класирането. Трудно е да се отговори еднозначно на какво се дължеше срива в играта на Вила тогава.От една страна промяната в тактическата схема на игра намали скороста във футбола на Астън Вила , нещо което бе едно от основните "оръжия" за Мартин О Нийл.От друга страна многото мачове няма как да не са оказали своето отражение към месец март.Вила участваше и в евротурнирите тогава , раздвояването на силите без съмнение се отрази на отбора , който в един момент като че ли рухна.





Ако погледнем статистиката от представянето на Астън Вила през миналия сезон и сега ще открием , че отбора се "движи" по почти същия график.





2008/09 - 18 м. - 10 / 4 / 4 - 34 т.

2009 / 10 - 18 м. - 10 / 5 / 3 - 35 т.





Въпросът е ще успее ли Мартин О Нийл да запази формата на своя отбор , показвайки постоянство или ще допусне срив в представянето в определен момент ? Мартин О Нийл определено не е сред онези мениджъри , които упорстват проявявайки инат. Той умее да се учи от своите грешки , за разлика от Бенитес например.През настоящия сезон Астън Вила изглежда далеч по-солиден отбор от преди година.Привличането на Ричард Дън от Манчестър Сити е истинско попадение за Мартин О Нийл. Централния защитник се оказа ненужен в Манчестър Сити след трансферите на Коло Туре и Джолиан Лескът. Без съмнение Дън стабилизира играта на Вила в защита.Партньорството му в центъра на отбраната с Карлос Куеляр носи нужната сигурност на тима.Преди година Манчестър Юнайтед успя да направи обрат в последните минути срещу Астън Вила , но през този сезон не успя.Представянето на Вила в този мач бе наистина впечатляващо , особено играта на отбора в защита.Мартин О Нийл успя да изгради много по-равностоен отбор , отколкото преди година. В момента бирмингамци разполагат с по-голяма група от равностойни футболисти , които биха могли да се включат в игра.Подобен факт е с голяма стойност за дългия сезон на острова.Липсата на Гарет Бари , който бе трансфериран в Манчестър Сити не дава своето отражение в полузащитата на Вила.Новия капитан Стилиян Петров е истински лидер на отбора.Астън Вила не играе в европейските клубни турнири след ранното си отпадане от Лига Европа. От една страна това лиши клуба от приходите , които носи едно участие в Европа , но от друга това ще намали значително броя на мачовете , които ще бъдат изиграни.Пътуванията из Европа и възстановяването след тях имат огромно значение за следващите срещи на всеки един отбор.Неучастието в Лига Европа може да се окаже голям плюс за Мартин О Нийл особено в месеците след февруари , когато в съперниците им се натрупа умората от многото мачове.Двубоите на Астън Вила до края на януари са следните:





27.12 Арсенал - Астън Вила

29.12 Астън Вила - Ливърпул

9.1 Уигън - Астън Вила

17.1 Астън Вила - Уест Хям

27.1 Астън Вила - Арсенал

30.1 Фулъм - Астън Вила



Бих казал , че ако Вила запази своите позиции след края на този период съвсем спокойно може да бъде обявен като фаворит за място в ТОП 4 в края на сезона.Двата мача срещу Арсенал и домакинството на Ливърпул определено няма да бъдат сред най-лесните срещи за "виланите" , но и не мисля че и на протиниците им ще бъде толкова лесно срещу тях.Лично за мен Астън Вила има всичко необходимо за да атакува място сред първите четири през тази кампания , с което да си спечели правото да участва в Шампионската Лига.Остава само да го докажат...





Можете да прочетете още моите футболни прогнози тук


20  Декември  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...