понеделник, 25 юли 2016 г.

"Сбърка" ли Юнайтед с Бербатов...

 Преминаването на Димитър Бербатов от Тотнъм в Манчестър Юнайтед се превърна в истинска трансферна сага миналото лято.На острова дори имаше специални телевизионни предавания , които следяха развитието на преговорите между двата отбора. Манчестър Юнайтед "счупи " трансферния си рекорд с привличането на Бербатов , давайки за българина повече от 30млн. паунда.

 Напоследък в медиите се появиха коментари относно това дали Юнайтед не е сбъркал с привличането на Бербатов.Последното нещо на което попаднах гласеше , че Бербатов е прекалено бавен за Юнайтед.Дали това наистина е така ?

 Манчестър Юнайтед има проблем с отбелязването на голове , но за това не са виновни нападателите на отбора , а по-скоро полузащитниците или може би липсата на подходящи такива , които да разиграват топката и да организират играта така , че да извеждат нападателите в "чисти" позиции.Може би присъствието на Пол Скоулс или Райън Гигс на терена да е положително от тази гледна точка , но и двамата вече са във възраст на която не може да се очаква да спечелят Висшата лига или да бъдат водещите играчи на отбора.Потенциалът на Дарън Флечър и Майкъл Карик все още остава неразкрит , а може би и двамата се чувстват по-добре когато трябва да отнемат топката отколкото да я разиграват.

 Предполагам на всички Ви е направило впечатление колко често Бербатов се връща назад за да организира играта и как всяко негово извеждащо подаване носи изненада за противниците.Незнам доколко това е най-подходящата позиция за Бербатов , имайки впредвид безпорния му усет към гола.Попадението му срещу Мидълзбро доказва това и несъмнено мястото му е на върха на атаката или може би там би бил най-полезен за отбора.Наистина Бербатов е отбелязал само три гола във Висшата лига , но е сред лидерите в класацията по асистенции.

 Сър Алекс Фергюсън се изказва със суперлативи за Бербатов и играта му , а на този човек може да се има доверие когато става въпрос за футбол.Може би не е минало достатъчно време за да може да се оцени значението на българина за Юнайтед , а може би имаше свръхочаквания към него от страна на привържениците на отбора , но всякакви коментари относно това , че клуба е сбъркал с привличането на Бербатов ми се струват прекалено неуместни и може би недобронамерени.


5  Януари  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...