понеделник, 25 юли 2016 г.

Ако желанията...

"Ако желанията бяха коне и просяците щяха да яздят "*. България загуби от Италия с 2:0 в своето гостуване на световните шампиони.Мач , след който на практика загубихме своите шансове да играем и на това световно първенство.

На пресконференцията след мача с Черна гора в събота български журналист попита Станимир Стоилов " Мъри , измисли ли как да бием Италия ? ". "Интересен" въпрос . Всъщност ние няма как да се противопоставим на Италия , поне не и на футбол.Разликата между двете нации във футболно отношение е стряскаща , но не в наша полза.Разглеждайки днес различните мнения и коментари след този мач оставам с впечатлението , че едва ли не България е сред световните футболни сили. Загубата от световния шампион е приета като огромно разочарование.Всъщност загубата бе най-нормалното и логично нещо , което може да се случи. Случват се и чудеса веднъж на 100 години , в които "Господ е българин " , но на нас вече ни се случиха. Преди мача разчитахме , че 9.9.2009 ще ни донесе късмет.Знам , че ако започнеш да вярваш в подобни неща - вече си загубил , но пък и на какво друго да "заложим" срещу Италия или Ирландия.

Винаги съм разбирал , че всеки може да има свое мнение.Така и трябва да бъде. Тук в моя блог винаги съм уважавал мнението на всеки един.Никога обаче не съм си позволил да Ви натрапвам моите лични пристрастия още по-малко пък да пиша злобни коментари към когото и да е. В часовете след мача попадам на писанията на всевъзможни "специалисти ", които обвиняват Станимир Стоилов за загубата.Как не е могъл да подреди състава или пък защо е играл един за сметка на друг футболист.В този момент е много лесно да се критикува , дори и без основания.Мисля , че след назначаването на Стоилов националния ни отбор изглежда по много по-различен начин отколкото при предишните селекционери.Дори и в мача с Италия българите опитаха всичко за да не загубят , но и това явно не е достатъчно.Много е грозно , когато усещам че някои се надяват на провала на Стоилов и го очакват с нетърпение.Може би си пишат гневните статии още преди мача да е започнал и стискат палци за загуба на България.Интересното е , че същите тези хора не смееха и дума да кажат за един от предишните селекционери осигурявайки му медиен комфорт за какъвто Стоилов може само да мечтае.

Много съм далеч от мисълта , че Стоилов е виновен за поредния ни провал в квалификациите.Не е виновен и Пламен Марков нито пък Бербатов.Такива са реалностите , ние разчитаме все на някакво чудо , а то все не става.Няма как да сравняваме Калчото с А група или пък Интер , Милан и Ювентус с родните ни футболни грандове.Причините за подобни неуспехи може да ги види всеки един от нас.Стига само да се разходите и да видите как се подготвят децата в клубовете ни.При какви условия тренират или пък с колко футболни топки разполага един детски футболен отбор за тренировка.Заради подобни неща губим от Италия на футбол и не участваме на големи първенства.



* английска поговорка


10  Септември  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...