понеделник, 25 юли 2016 г.

Защото сме българи

При нас в България за една голяма част от привържениците на футбола е съвсем нормално да мразят противника повече отколкото да обичат своя отбор.Всеки може да приема и разбира играта по своя си начин , но когато мразиш националния си отбор , стискайки палци за неговите противници , това вече не е нормално.България завърши 1:1 гостуването си на Ейре , равенство срещу директният противник за второто място.Само , че и това не е достатъчно , оказва се че този резултат е приет като провал , а четейки коментарите за мача имам чувството , че с множеството коментатори и "познавачи" на играта сме гледали различни мачове.Националният ни отбор се опитваше да играе футбол и смея да твърдя , че в големи периоди от срещата успяваше да надиграе своя съперник.За мен този отбор на България със Станимир Стоилов начело е много по-добър от предишния на Пламен Марков.Тук не говорим само за мотивацията или за желанието за игра. България играе друг футбол , много по-различен от онова безцелно ритане на топката напред към Бербатов.

Равенството може и да не е достатъчно за да се класираме на световното първенство , но дали изобщо развитието и цялостното състояние на българския футбол заслужава да се нареди сред 32-те най-добри футболни нации ? Това е риторичен въпрос...Проблемът за повечето журналисти е , че Стоилов е бил треньор на Левски - непростимо.Много е грозно , когато някой предлага някаква теза и я защитава без да разсъждава реално и да не може да се разграничи от клубните си пристрастия.Равенството срещу ирландците е прието едва ли не като провал - трябвало е задължителна победа.Трябваше... истина е , но нашият отбор бе лишен от някои от основните си играчи , а българския футбол не разполага с кой знае колко футболисти подходящи за да заместят Бербатов или Мартин Петров.България не е Бразилия за да трябва задължително да побеждава всеки на футбол , между другото на какво можем да победим Ирландия , та искаме да сме по-добри от тях на футбол ?

Много е неприятно да чета как българи са срещу други българи. След мача прочетох , че дори и да завършим втори в групата пак няма да се класираме защото сме щели да бъдем най-слабия втори отбор. Дори и такива сметки вече са направени , да не би случайно да успеем да изпреварим ирландците в групата - тогава сигурно господ ще бъде българин.

В България всички разбираме от футбол и аз не правя изключение , но не е редно хора които никога не са играли тази игра да дават съвети кой и защо да бъде повикан в националния отбор.Станимир Стоилов е селекционер и той решава това , а и той носи отговорност за своите решения.Не е нормално , когато играе националния отбор да се делим според клубните си пристрастия , защото сме българи.

30  Март  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Сряда  10  Април Милуол  -  Куинс Парк Рейнджърс     1  -  Двата отбора са сред замесените в битката за оцеляване в Чемпиъншип.Това издани...