понеделник, 25 юли 2016 г.

Байерн - Интер като за финал

Събота 22 май 21.45 стадион "Сантяго Бернабеу".Байерн се изправя срещу Интер във финала на най-престижния клубен турнир в Европа , а може би и в света Шампионска лига.В последния наистина голям мач за този сезон само броени дни преди началото на световното първенство интригата между тези два отбора обещава да превърне финала в истинско зрелище на митичния терен. И Байерн и Интер спечелиха шампионските титли и националните купи в своите местни първенства , отправяйки се към Мадрид с мисълта за требъл.



В безспорно славната си история нито Байерн , нито Интер досега са успявали да спечелят трите трофея в един сезон. Байерн е триумфирал като европейски клубен шампион четири пъти участвайки в седем финала.Последната титла на баварците в Шампионска лига е от 2001 година.Интер от своя страна има два спечелени и два загубени финала , като последното участие на "нероадзурите" на финал датира отпреди 38 години.Интер печели трофея в две поредни години през сезони 1964/65 и 1965/66 като начело на отбора е бил легендарния Хеленио Херера , който успява да наложи "катеначо" като тактика , която води до успех.



В Мадрид един срещу друг ще се изправят учител срещу ученик.В периода си начело на Барселона ван Гаал има за свой помощник Моуриньо.Макар и много различни като футболна философия ( с оглед на дефанзивната игра предпочитана от Моуриньо и офанзивния - тотален футбол предлаган ни от ван Гаал ) двамата си приличат в някои отношения. Без съмнение двамата се познават отлично и едва ли ще могат да се изненадaт в тактическо отношение или поне така изглежда... Със сигурност може да се твърди , че тези специалисти са едни от най-добрите в своята професия.Спекулациите ( или поне засега са такива ) , че за Моуриньо това ще бъде последният мач начело на Интер преди да се отправи към Реал Мадрид съвсем не са случайни.Моуриньо носи успеха със себе си , където и да отиде...Подобно твърдение за ван Гаал също няма да звучи пресилено. И двамата са триумфирали в Шампионска лига. Моуриньо спечели турнира начело на Порто , а ван Гаал с Аякс.



Според мен Моуриньо ще заложи на тактиката , с която отстрани Челси и Барселона в предишните кръгове на надпреварата. В двубоите , в които Интер бе гост на своите съперници "нероадзурите" бяха подредени в система 4-2-3-1 . Наистина сега мачът е само един и Интер няма преднина от един гол , който да пази в своя полза , но и едва ли Моуриньо ще рискува срещу атакуващата игра на баварците.По-скоро Интер ще опита да "затвори" фланговете и да неутрализира Ариен Робен , разчитайки на бързи контратаки , очаквайки своя шанс в мача.Отсъствието на Франк Рибери за Байерн може и да се окаже решаващо. Френският полузащитник заедно с Ариен Робен са двамата футболисти , които могат да направят разликата във всеки един двубой. Луис ван Гаал разчита на схема 4 - 4 - 2 като играчите по фланговете имат далеч по-офанзивни функции.Проблемите при Байерн ( ако изобщо може да има такива през този сезон ) досега идваха от много лесно допусканите голове. Досадни и елементарни грешки в играта на защитниците или пък на вратаря усложняваха максимално играта на отбора. Ако и сега се получи така и Интер отбележи гол в началото на мача не съм на мнение , че Байерн е способен на обрат срещу италианския шампион.Според мен точно тези два момента от развитието на мача ще се окажат решаващи за неговия изход.



Каквото и да се случи този мач е достоен за финал на сезона , а победителят напълно ще заслужи требъл-а.


19 Май 2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...