понеделник, 25 юли 2016 г.

Арсенал шампион - не и през този сезон

" Ние ще играем докрай дори да има само 1% шанс да спечелим титлата"  -  Спомних си за тези думи на Арсен Венгер изречени преди няколко сезона когато Арсенал остана втори.Като че ли с всеки изминал ден наближава времето когато Венгер може да повтори това и за този сезон, само че сега отбора може да бъде и извън първите четири.Далеч съм от тези привърженици на Арсенал , които постоянно критикуват Арсен Венгер и поставят под въпрос  дали той е най-подходящия човек да води "артилеристите" напред  , но според мен Арсенал вече не е сред претендентите за шампионския трофей , не и през този сезон.



Контузията на Фабрегас : Това е може би най-лошото нещо , което можеше да се случи на отбора. Сеск  е лидера на Арсенал и присъствието му на терена е незаменимо. Контузията му получена в мача срещу Ливърпул ще го остави извън терена около четири месеца , прекалено дълъг период и липсата на Сеск ще се отрази на резултатите и това е неминуемо.Още повече Фабрегас е и капитан на отбора ( дори и от скоро ) и определено се справяше добре и с тази си задача.



Галас :  Историята с изказванията на Галас за скандалите в съблекалнята са непростими за който и да е футболист , още по-малко за капитан на отбор и то от ранга на Арсенал.Първоначалното изваждане от отбора на Галас бе може би  правилно решение на Венгер , но впоследствие защитника бе върнат.Каквато и да се е случило тогава ( едва ли някога ще разберем всичко ) то дава отражение на играта на отбора. През този сезон играчите на Арсенал сякаш не изпитват удоволствие от играта и това е видимо за всички.



Непостоянство :  Арсенал се превръща в непредвидим отбор , неуспяващ да направи серия от победи. Победен е Манчестър Юнайтед или Челси , а след това следва загуба от Стоук или равен срещу Мидълзбро.Непостоянството на отбора и невъзможността на Арсен Венгер да се справи с този проблем може и да се  се окажат решаващи за класирането на отбора.



Трансфери :  Само след няколко дни ще бъде отворен януарския трансферен прозорец и Арсен Венгер ще може да поправи някои от грешките си , които направи през лятото.Арсенал има нужда от няколко опитни футболисти и според мен Венгер знае това.Индикациите в английската преса за предстоящ трансфер на Даниел Ван Буйтен на "Емиратс" определено е добра новина и ако се случи ( а не е само слух ) защитната формация на Арсенал би изглеждала по съвсем различен начин.



Бъдещето :  Според мен Арсенал не е в състояние да спечели Висшата лига , не заради това че изостава с осем точки от Ливърпул ( Арсенал винаги играе до последно ). Ситуацията около клуба и отбора като цяло не предразполагат това да се случи.По-скоро Арсен Венгер ще трябва да промени приоритетите пред отбора. Място сред първите четири в края на сезона и спечелване на трофей би било изпълнима задача , ако се случат подходящи трансфери и със завръщането на терена на Росицки , Едуардо и най-вече на Тио Уолкот.

25  Декември 2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...