сряда, 27 юли 2016 г.

" Стигнахме дъното ! " - Не , още не сме !

"Стигнахме дъното ! ". Констатация превръщаща се в клише след всеки мач на националния ни футболен отбор. Вече губим от всички и навсякъде.Истинско събитие е ако отбележим гол. Случва ни се все по-рядко.В последните квалификации дори не ни се случи в домакински мач , където сме без попадение вече близо две години.Стигнахме ли дъното ? Още не сме ! Ще бъдем там , когато хората от които зависи системата за правене на футбол в България разберат това , а не се оправдават като "ощипани гугутки" ( както би се изразил Благой Георгиев ).



В момента всеки има своите аргументи да обвини другите , но не и да потърси вината в себе си.На функционерите в БФС им пречат клубовете и това , че там не се работи достатъчно.На клубовете държавата - не им осигурява пари. На Матеус му пречеха футболистите , а на тях журналистите и привържениците , които не ги подкрепяли достатъчно , и особено младите момчета , които сега се учат на футбол.Жребият ни е тежък , съперниците много силни.Вкарват си положенията , пък ние не можем и то все в последните минути !



Освен липсата на резултати тези квалификации ще бъдат запомнени и с многобройните скандали съпътстващи представителния ни отбор.Ако това може да бъде отбор. Трима селекционери бяха начело на България.Станахме свидетели на една дузина декларации и пресконференции на отказващи се от участие футболисти , някои пък после се връщаха.Все едно са незаменими !



Не е трудно да се предвиди какво ще се случи оттук нататък.Нищо.Празни приказки отклоняващи вниманието.Следва дебат в модерните медии кой да бъде следващия национален селекционер.Като че ли името му има някакво значение за резултатите.Говори се за подмладяване , което е хвърляне на прах в очите на наивници.В играта няма млади и стари , а такива които могат и които не могат ! Трудно ми е да повярвам , че в националния отбор няма място за футболисти , които играят в най-силното първенство в света - Премиър Лийг , пък били те и "стари" като Мартин Петров. Жалка история !



На следващото европейско първенство през 2016 година ще участват 24 отбора.Половин Европа ! А ние в коя половина сме ? Тогава още ли ще бъдем на дъното ? А дали през следващите квалификации ще вкараме гол ? Може би на Малта ? Още дълго време ще слушаме "стигнахме дъното".Не съм оптимист не само за следващите квалификации , а и за по-голям период от време. Колко клуба в България развиват детско-юношеските си школи по съвременна методика и разполагат с добра база или терени ? Това е проблемът ! След като функционерите в БФС разберат това и опитат да намерят решение ще трябва да почакаме още 10 - 15 години.Дотогава все ще сме на дъното , а всъщност все още отиваме натам ! 



12  Октомври  2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...