понеделник, 25 юли 2016 г.

Monney - честър Сити

 Сити е по-обичан отбор и има повече привърженици в Манчестър от Юнайтед .Въпреки това клубът няма успехите и трофеите на по-титулования си градски съперник. Манчастър Сити е ставал два пъти шампион на Англия като за последно това се е случило през 1967 /68 , а последният им трофей е от преди 32 години - купата на лигата през 1976 .

 За клуба предстои нова ера в развитието му и тя е свързана с новите собственици на Сити  -  " Абу Даби Груп " . Арабите са си поставили за цел да превърнат Манчестър Сити в най-силния отбор на света. Шейх Мунсоор Бин Зайед Ал Нахян е главният инвеститор в Манчестър Сити , притежаващ около 90% от акциите на клуба. Заедно със своите четирима братя той е един от собствениците на Абу Даби Инвестмънт Ауторити. Бизнесът на компанията е оценяван на около 460 милиарда паунда ( в сравнение бизнесът на Абрамович е оценен на около 12 милиарда ).

 На 1 януари ще бъде отворен трансферният прозорец и футболната общественост очаква с интерес кои ще бъдат покупките на Манчестър Сити. След закупуването на Робиньо се очаква към "гражданите" да се присъединят една дузина от световните звезди на футбола. Планът на новите собственици включва спечелване на титлата още през следващия сезон и за това те са отделили бюджет от фантастичните 500 милиона паунда за трансфери на футболисти. В трансферния списък са попаднали Стивън Джерард , Фернандо Торес , Франсеск Фабрегас , Коло Туре , Кака , Джон Тери , Франк Лампард , Джанлуиджи Буфон , Кристиано Роналдо ..... Звучи зашеметяващо човек да си представи как би изглеждал един такъв отбор. Напоследък се появиха слухове за отправена оферта от 15 милиона паунда на сезон за Жозе Моуриньо , който да поеме мениджърския пост от новия сезон.Със сигурност " специалния" би се справил  още повече той вече се доказа като успешен мениджър в Челси.

  Би било интересно да разберем дали всичко може да се купи с пари , и дали събирането на толкова звезди  гарантира  , че те могат да бъдат отбор.  Този сезон е преходен за Манчестър Сити преди големите промени в отбора, като едва ли много от досегашните футболисти ще останат за следващата кампания.Може би и Марк Хюз няма да е начело на "гражданите " след няколко месеца.

 Едно е сигурно  -  с тези огромни финансови средства  новите собственици на Сити  могат да  " взривят"  трансферния пазар , превръщайки Манчестър Сити в Money - честър Сити.


29  Ноември  2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...