сряда, 27 юли 2016 г.

Спорът за титлата ще се повтори

Измина една трета от първенството в Премиър Лийг. Натрупаните впечатления от представянето на отделните отбори позволяват да се направят някои прогнози за развитието на останалата част от сезона. Гледайки класирането и най-вече разликата в точките мнозина определят този сезон като изключително равностоен и непредвидим. Дори в спора за титлата в някои от коментарите замесени са Тотнъм , Манчестър Сити , Ливърпул даже и Болтън.Честно казано изпитвам сериозни съмнения относно тези теории.Лично според мен Челси , Арсенал и Манчестър Юнайтед отново както и преди година ще спорят за първото място , а останалите ще разпределят останалите позиции след четвъртата.



Едва ли ще бъде много оригинално , ако напиша че грандовете не се намират в най-доброто си състояние. След изключително силното и резултатно начало на сезона Челси е в първия си труден момент за тази кампания. Отсъствието от терена на лидерите на отбора оставя своето отражение. Ако прибавим уволнението на Рей Уилкинс и спекулациите относно ситуацията с Карло Анчелоти , то за съвсем нормално може да се счита , че Челси е отбелязал само един гол в последните си четири мача от първенството.Манчестър Юнайтед не играе особено атрактивен футбол и може би тазгодишната формация на "червените дяволи " да не е най-силната от последните години , но отборът на сър Алекс Фергюсън е все още непобеден. Обратите в последните минути , които стават типични за Юнайтед са показателни за характера на отбора по пътят към титлата.Макар и Арсенал да не ми изглежда по-добър отбор отпреди година едва ли "артилеристите" могат да бъдат отписвани от спора за титлата. Всъщност и трите отбора имат огромен потенциал като игра и ако го покажат със сигурност ще се откъснат в класирането.Завръщането в игра на отсъстващите футболисти или пък навлизането във върхова форма на други ще направи разликата между тези отбори и останалите.



Според мен Манчестър Сити , Тотнъм и Ливърпул нямат възможности като цяло да спорят за титлата. За Болтън дори звучи прекалено.Четвъртото място би било равносилно на шампионско отличие за тези отбори през този сезон. При назначаването си като мениджър на Сити Манчини заяви , че ще спечели Премиър Лийг в следващите пет години.Звучи прекалено самонадеяно , ако наистина Манчини е мислил подобно нещо. Всъщност няма как титлата да бъде спечелена с подчертано защитния футбол на Манчини.За този отбор изглежда по-важно да не загуби своите мачове , отколкото да ги спечели.Липсата на агресия или пък желание за доказване над противника няка как да не окажат влияние в крайното класиране. За Тотнъм запазването на четвъртото място отпреди година би било невероятно постижение. С оглед на ангажиментите за "шпорите" в Шампионска лига при това в дебютното участие на Тотнъм в турнира ми се струва , че този отбор няма да може да поддържа постоянството в изявите през цялата кампания необходимо за да бъде спечелена титлата. При Ливърпул този сезон е преходен , а и пораженията които Бенитес нанесе на "червените" ги изважда от конкуренцията за първото място.Според мен в този отбор има прекалено много играчи , които не са на нивото на клуб като Ливърпул.На Ходжсън ще му трябва време и възможности за трансфери. Надявам се новите собственици на Ливърпул да осигурят необходимото и най-вече да имат търпение към Ходжсън.



Понякога класирането и статистиката не показват реалното съотношение на силите.Всъщност далеч по-важно е да се наблюдават тенденциите в представянето на отборите и точно тук ми се струва , че промяна в сравнение с миналия сезон поне що се отнася до реалните претенденти за шампионското отличие няма.


23  Ноември  2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...