понеделник, 25 юли 2016 г.

Подкрепете Левски !

Шест мача без победа. Загуби от Локомотив София , ЦСКА и Черноморец в първенството и Виляреал и Лацио в Лига Европа. Равенство срещу Локомотив Пловдив.Само три отбелязани гола в тези шест срещи... Левски е в криза...





Пиша това най-вече заради привържениците на Левски , сред които съм и аз. Много е лесно в този момент да си сред критиците или сред тези , които скандират за оставки.По-трудно е да помогнеш на любимия си отбор в труден момент , в какъвто Левски несъмнено се намира.Оставката на Ратко Достанич няма да реши проблемите в Левски.Всъщност сърбина е начело на "сините" от около два месеца и според някои вече не е подходящ. Заговори се за следващото завръщане в клуба - този път на Димитър Димитров - Херо. И той преди "не ставаше" , сега вече става ли ?А след Херо кой е наред ?Славолюб Муслин , Люпко Петрович или Георги Василев ? И пак ли за няколко месеца , до следващите скандирания ? Знам , че ние българите сме южен народ и търпението не е сред нашите най-популярни качества. Ние сме по-скоро емоционални , но не винаги това води към правилни решения.





В Левски трябва да решат кой е подходящия човек за поста треньор на отбора. И на когото да гласуват безпрекусловно доверие. Да може да получи време за да изгради отбор , какъвто той иска да води. Това няма как да стане за два или три месеца.Сър Алекс Фергюсън е работил седем години в Манчестър Юнайтед преди да спечели първата си шампионска титла с "червените дяволи".След това всички знаем колко трофеи спечели шотландеца. Там обаче всички са били с него и ръководство и привърженици на клуба , само защото са знаели че това е правилния човек ( Замисляли ли сте се колко треньoри са се сменили в Левски откакто сър Алекс Фергюсън е начело на Манчестър Юнайтед ? * )Това няма как да се случи в България. Подобен случай в Левски или ЦСКА е немислим. При нас е най-важно да се постигнат бързи резултати. Важна е пластмасовата купа. А с нея или без нея в следващите евротурнири реалноста излиза за пореден път на преден план.





Знам , че голяма част от привържениците на Левски не могат да приемат подобни негативни резултати.Но във футбола е като в живота. Има възходи и падения. Има добри и лоши моменти.И точно в лошите и трудните моменти трябва да покажеш любовта си към любимия отбор. Много е лесно да се тупаш в гърдите какъв левскар си , когато Левски е на върха. Много е лесно да имаш приятели , когато всичко около теб е наред. По-трудно е да помогнеш на някого когато има нужда от това.В момента Левски има нужда от подкрепата на своите привърженици. Дори в играта на някои футболисти се вижда неувереност и страх от освиркванията , които се чуват от трибуните.



Според мен решението Ратко Достанич да остане на своя пост в този момент е правилно. Имал съм възможност да наблюдавам как работи сърбина и мисля , че той има нужните качества и възможности за да води Левски към успехи и далеч по-добри дни от настоящите. Ако не сте на моето мнение се доверете на Георги Иванов - Гонзо. Всички ние знаем на какво е способен той заради Левски.



Левски е идея. Левски е кауза. Левски е много повече от всички , които са в момента в този отбор.Левски е останал толкова голям клуб през годините най-вече заради своите привърженици.Докажете го и сега.Подкрепете Левски !





* Откакто сър Алекс Фергюсън е начело на Манчестър Юнайтед в Левски са извършени 28 треньорски промени , а в цялата си история "червенитете дяволи" са имали само 19 мениджъри.


6  Октомври  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...