понеделник, 25 юли 2016 г.

Стив Брус ще успее и в Съндърланд

Събитията , които се случват в английската Висша Лига през настоящия сезон оправдават в голяма степен очакванията на повечето футболни специалисти. Челси започна убедително , както и преди година по това време. Манчестър Юнайтед отново стартира кампанията губейки точки най-неочаквано , а Арсенал за пореден път започва обещаващо. Манчестър Сити оправдава мащабната селекция , докато Тотнъм прогресира под ръководството на Хари Реднап.На фона на всичко това приятната изненада през този сезон без съмнение е Съндърланд.Само в последните си две срещи "черните котки" се противопоставиха с добра успеваемост на Манчестър Юнайтед и Ливърпул."Червените дяволи" се добраха съвсем незаслужено до равенството на "Олд Трафорд" в добавеното време.Съндърланд нанесе поредна загуба на Ливърпул и може би изхвърли отбора на Рафаел Бенитес от "битката" за титлата още през октомври.





Голямата заслуга за възхода на "черните котки" през настоящия сезон е на Стив Брус. През последните няколко години Брус е един от най-добрите мениджъри на острова.Резултатите , които постигна в Уигън трудно ще бъдат надградени от Роберто Мартинес през настоящата кампания.През миналия сезон "латикс" завършиха на 11-то място в крайното класиране на Висшата лига , но не само резултатите на терена бяха впечатляващи от работата на Брус. Правилната трансферна политика с привличането на неизвестни на пръв поглед футболисти , превръщането им в едни от най-добрите играчи в лигата и впоследствие продажбата им са доказателство за успеха на бившия централен защитник на Манчестър Юнайтед.Едва ли мнозина са знаели нещо за Амр Заки , Уилсън Паласиос или Луис Антонио Валенсия преди те да заиграят за Уигън.







След напускането на поста в Уигън Брус има възможност да работи в Съндърланд , без съмнение това е крачка напред в кариерата му.Без да подценявам Бирмингам или Уигън , но Съндърланд е с много повече традиции в английския футбол. Клубът е считан за един от "спящите гиганти" със своите шест спечелени шампионски титли, макар и те да са постигнати далеч назад във времето.Ако Съндърланд успее да завърши сезона в горната половина на класирането това би било успех не само за развитието на клуба , но и за кариерата на Стив Брус.Според мен отбора разполага с всички предпоставки за да завърши в Топ 10. Брус разполага с "дълга" резервна скамейка , нещо което винаги е огромен плюс с оглед на многото срещи , които се играят в Англия.Стив Брус разчита на класическото 4-4-2 в срещите досега през сезона. Изборът му кои да бъдат нападателите изглежда най-лесен с оглед на представянето на Дарън Бент и Кенуайн Джоунс. Бент е голмайстора на Висшата лига поне към този момент от сезона.Радвам се , че този нападател успя да рестартира своята кариера след престоя си в Тотнъм , където не успя да разкрие своя потенциал. Двамата с Джоунс са отбелязали заедно повече голове от Бербатов и Рууни взети заедно и дори и само този факт е красноречив за представянето на нападателите на Съндърланд.Като централни полузащитници Брус използва Лий Кетърмол и Лорик Кана.Брус явно разчита много на Кетърмол след като го привлече още в Уигън , а сега го взе при себе си и в Съндърланд.Агресивната игра на младия полузащитник и поведението му на терена много ми напомнят на Дарън Флетчър.Лорик Кана е много полезен за играта на Съндърланд и особено в тази част от нея , в която топката се разиграва успешно.По фланговете Брус може да разчита на опитни футболисти като Анди Рийд и Стеед Малбранк , а към тях вече спокойно можем да добавим и Киърън Ричардсън , който не бе оценен достатъчно в Манчестър Юнайтед. Съндърланд разполага със стабилни централни защитници като Антон Фърдинанд , Найрън Носуърти или пък Майкъл Търнър , а като крайни защитници първи избор за Брус са Фил Бардсли и Джордж Маккартни.За вратаря Крейг Гордън най-добрите му години тепърва предстоят.

Стив Брус има възможност да постигне голям успех с този отбор и за мен няма съмнение , че той ще го направи.Кариерата му на мениджър върви по възходяща линия през годините и съвсем сигурно е , че някой ден ще бъде сред евентуалните заместници на сър Алекс Фергюсън в Манчестър Юнайтед.

17  Октомври  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...