сряда, 27 юли 2016 г.

Без изненади

Вече се изиграха първите срещи в четири от осемте групи на световното първенство по футбол. Натрупаха се доста впечатления за показаната игра от половината от 32-та отбора финалисти в Южна Африка. Макар и не толкова атрактивни мачовете досега без съмнение са интересни. Прави впечатление липсата на кой знае какви изненади. Някак си нещата се развиват с предварителните очаквания , нещо което съвсем не бе така на последните няколко големи първенства. В първите мачове особено що се отнася до групова фаза на какъвто и да е турнир за всеки един отбор най-важната задача е да не допусне загуба. С това могат да бъдат обяснени и не толкова резултатните двубои , които се получават до този момент.А и все пак това са само първите мачове , развитието на турнира тепърва предстои.



Група А. Мачът на откриването ЮАР - Мексико бе може би един от най-интересните за наблюдаване сред всички изиграни досега. Отдавам го на може би това , че тези отбори нямат чак толкова класа и допускайки много грешки направиха така , че в тази среща да има много голови положения.Домакините направиха много колеблив мач в защита и определено имаха късмет , че не загубиха всичко в тази среща още преди почивката. През второто полувреме "бафана бафана" бе по-мобилизираният отбор на терена , като дори бе близо и до победата , но в крайна сметка равенството изглежда заслужено.Франция напълно според очакванията срещна сериозни трудности срещу Уругвай.Южноамериканците се отбраняваха правилно и не позволиха на французите да достигнат до кой знае колко голови възможности.Потвърждавам своите предварителни очаквания , че точно тези два отбора ще се класират за осминафиналите от група А. Според мен след изиграването на мачовете от втория кръг Франция и Уругвай ще бъдат вече в ролята на фаворити за първите две места.



Група В. Аржентина на Диего Марадона очаквано започна с победа , макар и минимална срещу Нигерия. "Гаучосите" създадоха дузина голови положения , но отбелязаха само един гол. Атакуващата мощ на Аржентина е впечатляваща , а присъствието на може би най-добрия футболист в момента в света Лионел Меси може да направи разликата във всеки един мач. Честно казано не съм убеден , че Нигерия е точното мерило за силата на Аржентина , но пък и едва ли някой е очаквал отбора на Марадона да има някакви трудности в тази група. Гърция определено разочарова със своето представяне срещу Южна Корея.Ото Рехагел този път не успя да повтори своята дефанзивна тактика с успех. Ранно получения гол тотално преобърна развитието на мача , а гърците така и не успяха да направят нужното за да достигнат поне до равенство. Победата на корейците ще им даде сериозно приимущество срещу останалите два отбора в спора им за второто място в тази група ( първото изглежда запазено ) . Развитието на футбола в Азия продължава да върви във възходяща линия , а това което показа като игра Южна Корея е поредното сериозно доказателство за това.



Група С. Англия започна този турнир с равенство срещу САЩ. Не съм на мнение , че "трите лъва" направиха толкова разочароващ мач , колкото повечето медии го отразиха.Американците не са случаен отбор. За САЩ играят доста футболисти , които се представят с успех дори и в английската Премиър Лийг , а и след представянето им на турнира за купата на конфедерациите преди година едва ли някой би могъл да ги подцени. Англия създаде редица голови положения , а и като за първи мач не можем да очакваме кой знае каква игра. Все пак тази среща ще бъде запомнена най-вече с елементарната грешка допусната от Робърт Грийн. Трудно ми е да повярвам , че вратар участник на световно първенство може да сгреши по подобен начин. В другия двубой от група С Словения спечели историческа първа победа на световни финали срещу Алжир. С оглед на представянето на тези два отбора не мисля , че ще имат сериозни шансове срещу Англия и САЩ в оставащите си два мача от груповата фаза.



Група D. Германия се разправи с Австралия в първият си мач от турнира. Отбора на Йоаким Льов не бе поставян сред основните фаворити за спечелване на световната титла и това като че ли е подействало мобилизиращо за немците. Без съмнение представянето на Германия в този двубой е най-доброто показано до момента от който и да е друг отбор на това световно първенство.От друга страна австралийците разчитат на почти същата формация от миналия мондиал. Най-добрите им години на терена определено вече са останали в миналото им и е трудно да се определи дали Германия е толкова силен отбор или пък Австралия е в отчайващо състояние.За мен загубата на Сърбия от Гана бе малко очаквана но пък и напълно заслужена. Сърбите подходиха към тази среща някак си високомерно и като че ли очакваха съперника им да се победи сам. , нещо което няма как да стане. Все още нищо не е загубено за тях , но тази загуба ги поставя в неблагоприятно положение да преследват победа на всяка цена във втората си среща. Гана направи солидно представяне , а с тази победа и след това , което представи Австралия "черните звезди" изглеждат близо до класиране на осминафинал.


13 Юни  2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...