понеделник, 25 юли 2016 г.

Шампионски футбол от Арсенал

Арсенал спечели шампионската титла в Премиър Лийг за последно през сезон 2003/04 или вече шест години оттогава.В последните четири сезона "артилеристите" не успяват да спечелят трофей.Тягостно чакане за привържениците на лондонския отбор , но края на този период изглежда наближава...



Вече измина близо една трета от първенството на Премиър Лийг. По всичко изглежда , че този път Арсенал ще бъде сред основните претенденти за шампионското отличие.Дори и не само заради впечатляващия футбол или заради постигнатите резултати досега през кампанията този път Арсен Венгер има всички предпоставки да триумфира над своите съперници през месец май.



Арсенал е най-резултатния отбор сред всички в Премиър Лийг."Артилеристите" са отбелязали 36 гола в единадесетте си срещи дотук.Играта на този отбор и тези футболисти в дадени моменти ни връща няколко години назад към онзи отбор на Арсенал с Анри , Виера и Бергкамп."Непобедимите" счупиха всички рекорди на острова и за дълго ще останат в спомените на привържениците на красивия и нападателен футбол.Дори и само заради зачестилите напоследък сравнения между тези две формации на Арсенал можем да отбележим сериозния прогрес за този отбор на "артилеристите".

Арсен Венгер започна сезона с нова схема на игра.Налаганата от него 4-4-2 през целия му престой досега в клуба вече е заменена с много "по-гъвкавата" 4-2-3-1.Това допринася за по-добър баланс между атакуващия футбол и сигурноста в защита. Класата на полузащитниците и непрекъснатите смени на местата им са трудна задача за противниците на Арсенал досега през сезона.Александър Сонг като че ли най-сетне намери своето място на терена като дефанзивен полузащитник , осигурявайки повече възможности за Фабрегас.Андрей Аршавин е сред най-добрите футболисти в света.Периода му на адаптация в Арсенал през втората половина на миналия сезон явно е бил достатъчен. Качествата му на лидер на терена и отличното му взаимодействие с ван Перси и Фабрегас осигуряват многото голове за Арсенал.Завръщането в игра след контузии на Томас Росицки и Самир Насри дава още повече възможности за Арсен Венгер в избора му на полузащитници.



Сега вече можем да разберем и правилното решение на Венгер да се раздели с Адебайор и Коло Туре. Вермаелен е едно от откритията на сезона в Премиър Лийг.Агресивен и безкромисен към противниковите нападатели белгиеца бързо спечели привържениците на Арсенал.Играта в центъра на защитата изглежда далеч по-стабилна с Вермаелен и Галас отколкото с Туре и Галас.Явно проблемите , които са имали помежду си Туре и Галас са имали и решаващо значение за многото грешки в защита през миналия сезон.Няма как да не отбележа и включването в игра в един период за третия вратар на Арсенал Вито Маноне.Сигурноста , която вдъхва младока ме кара да мисля , че той ще бъде поредния вратар с изключителни качества , който ще пази за Арсенал.



Изминала е само една трета от сезона и може би е все още рано за генерални изводи или прогнози.Арсенал често губи всичко само за седмица през март или април.Според мен обаче този път няма да се случи така.Арсенал играе шампионски футбол и ще бъде все по-трудно за техните съперници да им се противопоставят успешно.


11 Ноември  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...