сряда, 27 юли 2016 г.

" Иначе нямаме шанс ! "

" Осъзнавам , че сред Вас има и много недоволни. Такива , които се страхуват.Напълно Ви разбирам , защото сме принудени да се мерим с много по-богати от нас. Ние нямаме толкова много пари , затова ни остава да подходим умно и интелигентно към ситуацията.Точно в този момент трябва да сме обединени , иначе нямаме шанс ! " ( Арсен Венгер на годишното събрание на Арсенал )



Арсенал се разправи с Челси на собствения му "Стамфорд Бридж" , отбелязвайки пет гола във вратата на кандидат-шампионите.Честно казано нямам кой знае колко сериозни впечатления от играта на Челси през този сезон , но определено не си спомням откога не съм виждал "сините" да изглеждат толкова жалки , поне що се отнася до играта им в защита.Този мач слага край на кошмарното начало на сезона за Арсенал. Не съм привърженик на това да се правят генерални изводи само от един двубой , в случая от този.Все пак тази победа бе осма от последните девет мача във всички турнири , а и първата постигната в гостуване от април насам или осем поредни визити в Премиър Лийг.



В първите два месеца от сезона привържениците на Арсенал бяха готови да зачеркнат всичко постигнато от Венгер само за да го накарат да напусне Арсенал.Предполагам всички Вие сте попадали на коментари във форуми или социални мрежи с всевъзможни обидни епитети към Венгер. Може би това са по-млади хора , които няма как да си спомнят какво представляваше Арсенал преди французина да започне работа на "Хайбъри". А може би са привърженици от типа "glory hunter" или такива , които са станали привърженици на Арсенал покрай онзи тим на "непобедимите".



Нямаше как напускането на двама основни футболисти като Фабрегас и Насри да не окаже своето влияние. Винаги съм знаел , че Фабрегас един ден ще играе за Барселона.Това е неговият отбор.Венгер дълго време градеше играта на Арсенал около Сеск и това неминуемо е голяма загуба , макар и последния сезон да не бе от най-добрите за бившия капитан на отбора.Прибавяйки многобройните контузии в началото на сезона серията негативни резултати срина отбора психически.Постепенно обаче Арсенал се стабилизира , достигайки до триумфа на "Стамфорд Бридж". Впечатлен съм от бързото приспособяване към играта на Арсенал на Жервиньо.В началото на кампанията ми се струваше , че Венгер е допуснал грешка с привличането му.Само два месеца по-късно Жервиньо е един от водещите играчи на Арсенал , изчиствайки максимално стила си на игра от ненужното задържане на топката.Взаимодействието му с ван Перси вече гарантира голове във вратите на съперниците.




Понякога е много лесно да се критикува , още повече в труден момент. Никъде не е написано , че Арсенал трябва да печели титлата във всяка една година.Този клуб има различни ценности и идеология от това да спечелиш титлата на всяка цена.В историята си Арсенал има много големи периоди без шампионския трофей , например между 1953 и 1971 или между 1971 и 1989. Дори и да пропусне титлата и през този сезон , което изглежда логично перспективата пред отбора отново изглежда добра.Само , че понякога е добре да подкрепяш любимия си отбор и в трудните моменти , а не само когато побеждава с 5:3 на "Стамфорд Бридж" !
 
 
1  Ноември  2011 г.

1 коментар:

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...