понеделник, 25 юли 2016 г.

"Има място за старите кучета"

"Няма място за старите кучета" спечели четири награди "Оскар" и бе обявен за филм на годината.В английската Висша лига обаче място за старите кучета все още има - доказват го Хари Реднап и Джо Киниър.

Една част от клубовете в Премиершип се насочиха към млади мениджъри ,които имат по-модерно виждане за играта , която постоянно се развива. В Мидълзбро избраха Гарет Саутгейт , Блякбърн - Пол Инс , Манчестър Сити - Марк Хюз към тях може да бъдат причислени  и Джанфранко Дзола , Тони Адамс и Стив Брус.Поколението на по-старите мениджъри започва да отстъпва своите позиции и такива като Хари Реднап и Джо Киниър заслужават уважение за това което правят.

Хенри "Хари" Реднап за пръв път в своята кариера има възможност да ръководи голям клуб , може би накрая на своята дейност като мениджър. Началото е повече от впечатляващо - Хари пое отбор на последно място в класирането  с 2 спечелени точки от 24 възможни и промени облика на тима за няколко дни. От   един  обезверен отбор Тотнъм вече е друг , бе победен Болтън , после и Ливърпул . Хари като че ли донесе и магия с която отборът му измъкна и равенство с Арсенал 4:4 , след като Тотнъм губеше с 2:4 до 89 минута.

Целта на Даниел Леви с назначаването на Хари бе ясна - спасение. Убеден съм , че Тотнъм няма да изпадне , дори ще се изкачи нагоре в класирането.Реднап обаче има шанс да работи в голям клуб, досега е бил мениджър на Борнемут , Уест Хям , Портсмут и за малко в Саутхямптън.През миналият сезон с Портсмут спечели купата на Англия , единствения трофей в кариерата си. Реднап въвежда във футбола популярната схема 3-5-2 в периода си в Уест Хям налагайки в отбора талантливите юноши от академията на "чуковете" - Рио Фърдинанд , Джо Коул , Франк Лампард, Майкъл Карик .... .

Джо Киниър пое Нюкасъл и е временно на поста подписвайки месечни договори. Обстановката в която работи той и резултатите които постига са не по-малки от тези на Реднап. Нюкасъл е без реален собственик ( Майк Ашли е обявил клуба за продан) , привържениците на "свраките" са обявили "война" на Ашли , а голяма част от играчите са контузени. В момента Нюкасъл е с една загуба в последните си пет мача като това в най-голяма степен се дължи на Джо Киниър , който върна самочувствието в отбора. Най- големите си успехи като мениджър Киниър постига с Уимбълдън. Той извежда "лудата банда" до шесто място във Висшата лига през сезон 1993/94 година и до полуфинали за двете купи през 1997 .Здравословни проблеми го карат да напусне поста си през 1999 и през следващия Уимбълдън отпада от Висшата лига. Може би Джо Киниър няма да бъде за дълго мениджър на Нюкасъл , но това което прави в момента е забележително.



Oт кога са начело на отборите си мениджърите във Висшата лига :



сър Алекс Фергюсън  -  Манчестър Юнайтед - 1986 година

Арсен Венгер               -  Арсенал                        - 1996 година

Дейвид Мойс                - Евертън                         - 2002 година

Рафаел Бенитес         - Ливърпул                       - 2004 година

Тони Пулис                   - Стоук С                          - 2006 година

Фил Браун                     - Хъл С                              - 2006 година

Рой Кийн                       - Съндърланд                 - 2006 година

Тони Моубри                 - У Б А                               - 2006 година

Мартин О Нийл             - Астън Вила                  -  2006 година

Гарет Саутгейт             - Мидълзбро                   - 2006 година

Стийв Брус                    - Уигън                              - 2007 година

Гари Мегсън                 - Болтън                            - 2007 година

Рой Ходжсън               - Фулъм                              - 2007 година

Марк Хюз                      - Манчестър Сити            - 2008 година

Пол Инс                        - Блякбърн                       - 2008 година

Луиш Фелипе Сколари - Челси                           - 2008 година

Джанфранко Дзола     - Уест Хям                       - 2008 година

Джо Киниър                  - Нюкасъл                        - 2008 година

Хари Реднап                 -  Тотнъм                         - 2008 година

Тони Адамс                   - Портсмут                       - 2008 година

7  Ноември 2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...