понеделник, 25 юли 2016 г.

Бербатов vs. Адебайор

През тези дни от сезона могат да бъдат намерени много прилики между Димитър Бербатов и Емануел Адебайор. И двамата спечелиха победи със своите отбори в събота, при това срещу отбори от Лондон.И двамата бяха сред най-добрите на терена. И двамата играеха срещу бившите си отбори , а следващата неделя ще се изправят един срещу друг в дербито на Манчестър - Юнайтед срещу Сити.





С приликите дотук.Димитър Бербатов не би направил това , което направи Адебайор в събота.Когато отбеляза гол на бившия си отбор през миналия сезон българина дори не се зарадва.Адебайор пробяга през целия терен с невероятен хъс за да подразни привържениците на Арсенал.Тази постъпка на тогоанеца е меко казано недостойна за професионален футболист на това ниво.Дори и след извиненията към "артилеристите" изказани от Адебайор след мача с цялостното си поведение на терена той си "осигури" подобаващо посрещане на "Емиратс". Грубите му влизания в краката на бившите му съотборници , които съдиите не санкционираха могат само да ни покажат , че наистина в съблекалнята на Арсенал е имало сериозни противоречия през миналия сезон.Адебайор заслужаваше да получи червен картон в този мач , в който Сити победи при това съвсем заслужено.Марк Хюз надигра Арсен Венгер и Сити продължи своята победна серия."Гражданите" не позволиха на Арсенал да покаже своята игра и могат да очакват с приповдигнато самочувствие дербито на Манчестър.Димитър Бербатов бе сред най-добрите футболисти на Манчестър Юнайтед при победата на "червените дяволи" на "Уайт Харт Лейн". Според мен това бе най-добрият мач на Юнайтед от началото на сезона .Не само заради обрата в резултата , а и заради футбола който демонстрираха играчите на сър Алекс Фергюсън.Юнайтед доминираше на терена , като дори и когато останаха с човек по-малко продължиха да контролират мача.Това бе победа в шампионски стил за шампионите , които се изправят срещу историята през този сезон.Досега няма отбор в английската елитна лига , който да е успявал да спечели шампионската титла в четири поредни години.





Манчестър Сити със своето представяне дотук през сезона показа на всички , че има потенциал и възможности за да достигне до място сред първите четири в края на кампанията.Все още е рано за да се правят по-генерални изводи , но големите клубове във Висшата лига ще трябва да се съобразяват с отбора на Марк Хюз. Въпреки невъздържаното си поведение в събота не може да се отрече , че Адебайор се включи много силно в Сити след своя трансфер от Арсенал.До този момент той отбелязва гол във всеки един мач от първенството и определено е сред най-важните футболисти на Сити.





Дербито в неделя обещава да бъде много интересно и се надявам да оправдае очакванията.Марк Хюз има възможност да победи някогашният си мениджър в Юнайтед и да отправи сериозно предизвикателство дори към титлата.От друга страна Манчестър Юнайтед може да ни докаже , че не всичко може да бъде спечелено с пари , пък дори и много.

16  Септември  2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...