понеделник, 25 юли 2016 г.

След трансферният прозорец във Висшата Лига

Месец януари е време за трансфери или възможност за отборите да привлекат подходящите футболисти за да постигнат своите цели.Въпреки световната финансова криза клубовете от Премиершип похарчиха рекордните 160 млн паунда за нови футболисти и както се случва в последно време най-интригуващите трансфери станаха реалност в последният възможен ден или дори в последният час...

Позволявам си да подредя най-интересните моменти и най-сполучливите сделки ,които се случиха през януари.



Андрей Аршавин  -   Трансфера на Аршавин в Арсенал и неговото развитие бяха в центъра на вниманието на всички медии , които следяха дори по минути развитието на преговорите и има защо да е така...Личното ми мнение е , че Аршавин ще окаже положително влияние върху играта на "артилеристите".Качествата , които руснака притежава са неуспорими и той може да помогне много на Арсен Венгер особено при липсата на Фабрегас.



Роби Кийн  -   Преди трасфера си в Ливърпул Кийн беше лидер на терена за "шпорите" , а точно от такива футболисти има нужда в момента Хари Реднап.Завръщането в клуба и на Джърмейн Дефо и Паскал Шимбонда , както и привличането на Уилсън Паласиос и Карло Кудичини ще трябва да осигурят на Тотнъм място "над чертата" в края на сезона.



Манчестър Сити  -  Ако трансфера на Кака беше станал реалност без съмнение той щеше да бъде № 1 , въпреки това Сити закупиха играчи за близо 50 млн паунда ,а именно Шей Гивън , Найджъл де Йонг , Крейг Белъми и Уейн Бридж .



Стийв Брус  -  Лично мое мнение е , че мениджърът на Уигън  и неговото поведение по време на трансферния прозорец заслужават адмирации.Балансът за Уигън осигурен от продажбата на Паласиос и Емил Хески  и след привличането на заместници за техните постове е повече от положителен.



Рикардо Куарешма  -  Челси успя да вземе играча на Интер под наем и това може да даде нов шанс за развитие на кариерата за Куарешма.Таланта на полузащитника не можа да се прояви (поне досега) в Италия  и  Челси ще бъде облагодетелстван от амбицията на португалеца.



Ливърпул  -  Единствения отбор във Висшата лига , който не привлече нито един нов футболист.Честно казано това може и да е за добро за "червените".Понякога си мисля , че Рафаел Бенитес може да постигне повече успехи , ако разполага с по-малко играчи и не може да прилага своите ротации в стартовата единадесеторка.



Емил  Хески  -  Мартин О Нийл взе отново при себе си Емил Хески след почти десет години откакто бяха заедно в Лестър и очакванията към него ще бъдат да отбележи нужните голове за Вила.



Джими Булард  -  Хъл Сити се довери на Булард и лидерските му качества в борбата за оцеляване и въпреки , че може би го надцениха ( 5 млн паунда ) опита на този футболист може да се окаже решаващ за "тигрите".

3  Февруари 2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...