сряда, 27 юли 2016 г.

Следващият е Матеус

Лотар Матеус е новият селекционер на националния ни отбор по футбол. След негативните резултати в първите две квалификационни срещи и оставката на Станимир Стоилов промяната бе неизбежна.Доколко обаче изборът на Матеус е правилно решение ? Дали той е човекът , който ще класира България за финалите на голямо първенство ? И дали въобще имаме нужда от чужденец начело на националният ни отбор ? Моят отговор е не...



В обществото ни в последните години се наложи твърдението , че едва ли не в името на националния селекционер е основната причина за неуспехите на държавният ни тим. Това може и да е удобно за някои , но съвсем не е истина... Уверявам Ви , че както и да се казва селекционера на България групата от футболисти , които ще участват в различните срещи ще се запази на 90%. Развитието на футбола в България не позволява да бъде направен друг избор.Той просто не съществува... Пишейки на тази тема и връщайки се към текстове писани преди година или две разбирам , че нищо не се е променило.Проблемите остават същите , а решението им все се отлага за следващ период във времето. Понякога дори е тъпо да пиша все едни и същи неща. Няма да го направя и сега !



Учудваща за мен е еуфорията обзела родните ни журналисти от избора на Матеус. Без съмнение той е легендарен футболист. Успехите му не могат да бъдат подлагани на какъвто и да е коментар. Само , че разликата между футболист и треньор е огромна. Това все пак са две различни професии.Колкото и някой да е успял в едната няма никакви гаранции , че ще успее в другата. Примерите са толкова много , а може би и Матеус е един от тях... Постиженията му като треньор са меко казано спорни. Без кой знае какви успехи Матеус не се е задържал задълго където и да е. Дори мога да кажа , че Станимир Стоилов е постигнал много повече от Матеус като треньор.



За радост на мнозина Стоилов вече не е начело на националите. Последните два мача срещу Англия и Черна гора и резултатите от тях бяха чакани отдавна. Простотията на някои журналисти неможещи да разделят личните си клубни пристрастия от работата им така и не позволи на Стоилов да остане на поста си. Много е грозно , когато чета опит за анализ на даден мач , усещайки че е писан далеч преди двубоя да бъде изигран и където няма и ред за случилото се на терена , а само обиди.



Борислав Михайлов и БФС отговориха на очакванията на мнозина. Назначиха чужденец.Сега остава да очакваме и чудото да се случи.Да , би било истинско чудо , ако България се класира за Евро 2012 и то не защото сме загубили първите си два мача. Само , че аз не вярвам в чудеса. С най-голямо удоволствие ще напиша , че не разбирам нищо от футбол , ако Матеус класира България за европейското първенство.


21  Септември  2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...