сряда, 27 юли 2016 г.

Германия унизи Англия

Германия - Англия това е повече от футбол... Пословично е съперничеството между двете нации. Двубоите между тези отбори се помнят дълго време почти до следващия мач. Така ще бъде и сега. Германия унижи Англия отстранявайки "трите лъва" от световното първенство след категорична победа с 4:1. Сладка победа за немците и срамна загуба за англичаните.



Германия победи напълно заслужено , а резултата показва нагледно разликата между двата отбора. Йоаким Льов напълно се разправи с Фабио Капело и разби на пух и прах мита , че италианеца е сред най-добрите тактици в играта.Нищо подобно - Фабио Капело е с основна вина за състоянието , в което се намира националния отбор на Англия.Още от първите минути на мача се видя , че Германия стои много по-добре на терена.За тактическата схема 4-2-3-1 , която Льов налага на това световно първенство англичаните нямаха отговор.В центъра на терена Месут Йозил направи поредния си силен мач на този мондиал.Англия тотално разочарова и в този си мач. Дейвид Джеймс показваше несигурност в действията си. При първите два гола на германците Джеймс тръгваше към нападателя после се връщаше назад.Това е несериозно за вратаря на Англия. Защитата показа абсолютна липса на синхрон в действията си. Много слаб мач за Джон Тери. Какво да добавя за Ъпсън... Мирослав Клозе правеше каквото си поиска по терена. Срещу схемата на игра на Льов единствения шанс за успех на Англия бе активни действия по фланговете.Само че Джерард и Милнър едва ли са най-подходящите хора за това...Лично за себе си съм убеден , че дори и отменения гол на Лампард да бе признат това едва ли щеше да промени крайния изход от този мач. Няма съмнение това бе редовен гол и отмяната му е съдийска грешка , но разликата в представянето на двата отбора на терена бе толкова огромна , че само би направила загубата на Англия по-почетна.Отменения гол може да послужи само на тези , които обичат да се оправдават и да търсят причината някъде другаде , но не и в самите себе си...През второто полувреме Германия се върна малко по-назад и остави грешно впечатление , че Англия осъществява натиск. С бързите си контратаки отбора на Льов реши изхода на мача и дори можеше да направи унижението на англичаните още по-голямо.



Фабио Капело допусна някои основни грешки в цялостния си подход към това световно първенство. На първо място бих поставил под съмнение избора му на тези 23 играчи. Капело сам си "затвори" възможностите да прави промени в тактиката или да има други решения освен обичайните. Прекаленото толериране на някои играчи пък били те и сред "звездите" на Премиър Лийг му изигра лоша шега.Италианецът така и не успя да разреши проблемите с вратарския пост. Капело нямаше готов вариант за заместник на Рио Фърдинанд и Ледли Кинг.Мога да прибавя и оставянето в игра на Уейн Рууни , който всички видяха , че е далеч от най-доброто си състояние.Мисля , че Англия разполага с поне дузина футболисти , които биха се справили по-добре от тези играли в Южна Африка.Така и не разбрах защо Капело не даде нужния шанс на Джо Харт , Тио Уолкот или пък Майкъл Доусън. Всъщност ако се замисля мога да "направя" цял отбор с футболисти , на които Капело така и не разчита...



Англия отпадна на осминафиналите на този мондиал и ще трябва да чака поне още четири години за да триумфира със световната титла. Струва ми се обаче , че експеримента с Фабио Капело е изчерпан. Може и да е сред най-добрите в професията , но за да водиш Англия явно това не е достатъчно.


28  Юни  2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...