понеделник, 25 юли 2016 г.

Требъл за Интер

Интер е новият европейски клубен шампион.На финала в Мадрид "нероадзурите" победиха Байерн Мюнхен с 2:0 с два гола на Диего Милито.Интер постигна требъл , нещо което се случва за първи път в историята на клуба. Триумфа на Интер в Шампионска лига може да бъде определен като заслужен. След като в предишните кръгове от надпреварата шампионите на Италия отстраниха отбори като Челси и Барселона логично се справиха и с Байерн Мюнхен в последния мач от турнира за този сезон. Интер е клуб с не малко привърженици и в България , които поздравявам с успеха и им желая още много пъти да изпитат радостта от спечелване на трофеи с любимият им отбор.



Връщайки се към самия финален двубой мога да отбележа , че не се случи нещо кой знае колко неочаквано.Дори мачът едва ли ще остане в спомените на неутралните привърженици на футбола за дълго време. И двата отбора изиграха 90-те минути разчитайки предимно на сигурността. Интер бе далеч по-уверен в своите възможности и точно това е главната причина за успеха на водения от Моуриньо отбор.Кристиан Киву се справи с неутрализирането на Ариен Робен , безспорно най-класният играч за Байерн в отсъствието на Франк Рибери.Дори и на няколко пъти румънеца да бе преодоляван от холандското крило на баварците това не се оказа фатално тъй като Лусио и Валтер Самуел бяха безгрешни.Общо взето цялата защитна формация на Интер се представи за пореден път на най-високо ниво. Без да приемат абсолютно никакви рискове в играта си солидното представяне на защитната четворка плюс вратарят не остави кой знае колко шансове за Байерн. Ивица Олич бе незабележим на терена в тази среща , докато Мюлер пропиля някои възможности да отбележи гол.В центъра полузащитниците на Интер не позволиха на Швайнщайгер и ван Бомел да направят силен мач. Макар и Байерн да притежаваше топката в по-голямата част от мача това предимство изглежда "измамно". Интер пресираше футболистите на своя съперник и се възползва от малкото си шансове за да отбележи попадения. Макар и без да направят някои от фрапиращите си грешки и този път защитата на Байерн се представи неубедително.И при двата гола на Диего Милито баварците могат да съжаляват. Особено при втория гол ван Буйтен бе преодолян прекалено лесно , като заставането му срещу нападателят на Интер не подобава на защитник в отбор като Байерн.



Жозе Моуриньо спечели поредният си трофей начело на Интер. За двата сезона , в които "специалния" води Интер "нероадзурите" станаха два пъти шампиони на Италия , а тази година постигнаха исторически требъл. Моуриньо вече може да бъде обявен за най-добрия в този момент в света. Доколко това бе последният му мач начело на Интер предстои да разберем в близките дни ( може би... ) , но съдейки по изявленията му "специалния" вече е отправил поглед към Мадрид... Трудно е да се предвиди дали футболната философия на Моуриньо би довела до успех и в Реал Мадрид - по-скоро да , ако става въпрос за трофеи... Но при всички случаи той спечели вече всичко с Интер и има нужда от ново предизвикателство.




23  Май  2010 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...