сряда, 27 юли 2016 г.

Куинс Парк Рейнджърс бе най-активен през януари

Първият месец от годината е един от ключовите периоди определящи цялостното развитие на сезона в Премиър Лийг.Освен натоварената програма от мачове около първите дни на годината и стартирането на надпреварата за ФА Къп януарския трансферен прозорец е от изключително важно значение за всеки един мениджър или отбор. С правилни ходове на трансферния пазар клубовете имат възможност да променят съдбата си , да постигнат своите цели или да се провалят...

Мнозина сравняват трансферния период през този януари с миналогодишния , стигайки до извода , че през този сезон клубовете са отделили значително по-малки суми за нови футболисти.Според мен подобни сравнения са неуместни.През тази кампания някои от богатите клубове , които правят разликата не бяха толкова активни , но това съвсем не означава , че се усеща липса на пари в Премиър Лийг.Манчестър Сити вече комплектова своя отбор и Роберто Манчини може и с наличните играчи да преследва титлата.Преди година Челси привлече Фернандо Торес за рекордните 50 млн. паунда от Ливърпул."Червените" пък инвестираха значителна част от тази сума за Анди Керъл от Нюкасъл.Алан Пардю тогава като нов мениджър на "свраките" се възползва от част от парите получени от Керъл за да започне изграждането на своя проект в Нюкасъл.Изобщо ефекта на доминото бе в действие.През този януари липсваха огромните трансферни суми , периодът в развитието на клубовете е различен !

Куинс Парк Рейнджърс може би изненадващо бе най-активния клуб през януари.Това обаче може да има и своето логично обяснение.Неубедително представяне , място сред последните отбори в класирането , очевидни слабости на някои постове , а и идването на нов мениджър в лицето на Марк Хюз са все предпоставки за сериозна селекция , от която се нуждаеха лондончани.Прибавяйки финансовите възможности на собственика на Рейнджърс Тони Фернандес на "Лофтус Роуд" вече са извършени нужните промени. Марк Хюз привлече 12 нови футболисти , като бройка това е повече от всеки един друг клуб от Премиър Лийг. Впечатление правят четири имена , които без съмнение ще повишат качеството в играта на Рейнджърс. Недум Онуоха и Тайе Тайво могат да окажат положително влияние в защитата на отбора , докато Боби Замора и Джибрил Сисе изглеждат обещаваща нападателна двойка , която може да осигури нужните голове за да може К.П.Р. да оцелее в елита на английския футбол.

Челси похарчи най-голяма сума сред клубовете от Премиър Лийг през януари.Андре Вияш-Боаш е може би най-критикувания мениджър през този сезон.Наистина Челси не изглежда конкурентен на кандидатите за титлата и резултатите разочароват в известна степен най-вече привържениците на "сините" , но португалеца показва завидна смелост за да промени облика на водения от него отбор.Нито един от предшествениците му не направи значими промени в "отбора на Моуриньо" ! Най-добрите години в играта за основните футболисти на Челси вече са в миналото и това вече е видно за все повече хора. Промяната е неизбежна и дори закъсняла.Прибавяйки и далеч по-офанзивния стил на игра , който Вияш-Боаш се опитва да налага критиките към него ми се струват неоснователни. Вияш-Боаш се нуждае от време и изглежда този сезон ще бъде преходен за клуба.През този трансферен прозорец Челси привлече Гари Кейхил , което бе една от впечатляващите покупки.Според мен Кейхил е един от най-добрите централни защитници не само в Англия и бъдещето само ще докаже това.

Нюкасъл привлече Папис Сисе от Фрайбург и това бе най-големия като сума трансфер през тази зима в Премиър Лийг.За мен Нюкасъл е приятната изненада на сезона , без ни най-малко да подценявам постиженията на Норич и Суонзи като новаци в елита.Алан Пардю разполага с отбор , в който е трудно да бъде намерено слабо място , като резултатите са показателни за това.Изненадам съм от прогреса в развитието на Пардю като мениджър.Няма съмнение , че в Нюкасъл е най-добрия му период в професията.Мисля , че с привличането на Сисе той се опитва да потърси още варианти за атаката на своя отбор.Зависимостта на Нюкасъл към Демба Ба и неговите голове е огромна , а сега Сисе може най-малкото да бъде негов заместник в определени ситуации.Още повече двамата могат да бъдат използвани заедно на терена , като това изглежда страховито за противниците на Нюкасъл нападение.Мисля , че Папис Сисе притежава изключителни индивидуални качества , като имам големи очаквания към развитието му в английския футбол.


5  Февруари  2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...